Om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat je weet waar je aan toe bij als je onze groepaccommodatie huurt, hebben we de vragen die het meeste worden gesteld aan onze verhuurder hier voor je op geschreven. Op die manier weet je zeker dat je voorbereid bij ons kan komen huren in Alkmaar. Staat je vraag er hieronder niet tussen, neem dan gerust contact met ons op en stel je vraag!


Het maximum aantal personen dat kan overnachten scouting gebouw past ligt op 75. Wil je met meer mensen overnachten, dan kan dit niet in ons gebouw. Maar misschien een andere creatieve oplossing een optie? Je kunt misschien met een paar tenten op ons terrein als nog met meer mensen blijven slapen.

Er zijn genoeg stoelen en tafels in het gebouw om met veel mensen lekker te kunnen eten. Er zijn ongeveer 75 stoelen in het gebouw aanwezig, dus als het goed is, heeft iedereen een zitplekje!

Het geven van een feest is niet toegestaan. Op deze regel maken we ook helaas geen uitzonderingen. We staan geen feesten toe omdat we hier in het vereleden slechte ervaringen mee hebben en om de buurt te ontzien.

Nee, wij verhuren niet langer aan studentenverenigingen.

Absoluut! Dit doen we in samen spraak. Wij zorgen dat er iemand van ons aanwezig is op het moment dat jullie aankomen en vertrekken. We lopen dan samen een rondje om ervoor te zorgen dat alles naar wens is.

Er is een ruime keuken inventaris aanwezig. Genoeg voor ongeveer 30 personen. Kom je met meer, zorg er dan voor dat je voldoenen borden, mokken en bestek mee hebt om met zijn allen te kunnen eten.

Het is mogelijk om voor grotere groepen te koken in onze keuken. Let wel op, het aantal gaspitten is beperkt, er zijn 4 gaspitten aanwezig het kan dus lonen om zelf een industriebrander mee te nemen.

Onze accommodatie heeft internet, dit zit standaard inbegrepen in de huurprijs. De snelheid van de verbinding is ongeveer 100mbits om 15 mbits. LAN parties e.d. zijn ook toegestaan in ons gebouw, maar vraag het wel even van te voren er kunnen namelijk extra kosten in rekening worden gebracht voor stroom, maar misschien kunnen wij je wel bijstaan in het aanleggen van de tijdelijke infrastructuur.

Ons gebouw beschikt over een vaste telefoon. Deze staat in de meterkast. Het nummer van deze telefoon is: +31 (072) 5159011

Ons terrein heeft de beschikking over een kampvuurkuil. Hierin mag je dan ook, op elk moment van de dag, een kampvuur maken. Let wel op, het is verplicht om van te voren de brandweer in te lichten over het kampvuur dat je wilt gaan maken, ze zullen vragen naar:

  1. Je naam
  2. Je telefoonnummer
  3. Van hoelaat tot hoelaat het kampvuur is

In overleg kan er hout worden gebruikt dat op ons terrein ligt. Dat zal echter niet altijd kunnen en mogen. Zonder overleg is het niet toegestaan om het hout van onze eigen vereniginge te stoken. Informeer daarom altijd bij het huren naar het stookhout.

Dat is niet verplicht, er hanteren bijvoorbeeld ook geen kortingen voor scoutinggroepen. Iedereen is welkom om onze groepsaccommodatie te huren.

Onze groepsaccomodatie ligt in het oudste stadpark van Nederland, de Alkmaarder Hout. Direct achter onze accommodatie ligt een groot park met veel bomen, bos en speelvelden. De perfecte plek voor je activiteit. Nog niet genoeg Bos? Geen paniek, op ongeveer 10 minuten fietsen ligt het Heilooër bos nog een stuk groter dan de Hout in Alkmaar.

Onze groepsaccomodatie ligt in het oudste stadpark van Nederland, de Alkmaarder Hout. Direct achter onze accommodatie ligt een groot park met veel bomen, bos en speelvelden. De perfecte plek voor je activiteit.

Op ongeveer 200 meter lopen is er een bus hokje waar je makkelijk vanaf het station Alkmaar kan komen met de bus. De twee bushokjes het meeste in de buurt zijn:

In de buurt van ons gebouw zijn twee supermarkten, een grote Albert Heijn en een ALDI. Bekijken op deze website de omgeving van ons gebouw en zie waar je terecht kunt.

Op ons terrein is een grote afvalbak aanwezig. We rekenen hier ook kosten voor, € 3,50- per dag, deze container mag je vullen met afval. Heb je heel veel meer afval, dan kan het zijn dat hiervoor een bedrag inhouden van de borg, dat komt omdat er betaald moet worden per keer dat er geleegd wordt.

Zijn de afvalbakken al vol als je aankomt? Dit komt wel eens voor, overleg met de gene die jullie binnen laat dan zoeken we naar een passende oplossing!

We bieden geen schoonmaak service. We verwachten van de huurders dat het gebouw en terrein worden opgeleverd zoals het is ontvangen, bezemschoon. Lukt dit niet? Neem contact op met de verhuurder en we zoeken naar een passende oplossing.

Ja, er wordt € 150,- borg gerekend.

Wij verzorgen geen catering.

De kosten voor het huren van onze accommodatie kun je hier berekenen.

Voor ons gebouw is een groot parkeerterrein waar je s'avonds en in het weekend gratis kunt parkeren. Komen jullie doordeweeks? Dan is het handig om van te voren even te laten informeren over de mogelijke parkeerplaatsen.